Gemeentebrief 2021-50

Geplaatst op:

Kindernevendienst

Zijn jullie ons lichtje?
Dag allemaal. Vorige week hebben jullie de lantaarntjes thuis gekregen. Hopelijk lukt het om ze te versieren. Tijdens de kerkdienst op kerstochtend hebben we de lantaarntjes nodig om de dienst op te lichten. Jullie kunnen de lantaarntjes in de kerk brengen, afgeven bij Hendrik & Ilona, afgeven bij Jolanda Lemcke of, het allerleukst, de kerstdienst in de kerk meebeleven. Doen jullie mee?

Hoop voor Albanië

Zondag is de tweede collecte voor de diaconie. We hebben besloten deze te bestemmen voor de stichting Hoop voor Albanië. Deze stichting organiseert jaarlijks in deze tijd een “meelactie”. Dit houdt in dat zij zakken meel verdelen onder de allerarmste bevolking. Het meel wordt aangekocht in Albanië voor €15,- per zak van 25 kg. Hiermee kan een gezin een wintermaand doorkomen. De verspreiding verloopt via plaatselijke kerken, zodat het meel ook echt bij de meest hulpbehoevenden terechtkomt.
Deze heel directe hulpverlening bevelen wij van harte bij u aan.
De diakenen

Schoonrewoerd ondersteunt voedselbank Leerdam

De voedselbank in Leerdam heeft onze steun hard nodig. Fabrikanten worden steeds slimmer met produceren. Er wordt minder over geproduceerd. Daardoor komen er minder boodschappen beschikbaar. De diaconie van de Gereformeerde Kerk doet mee aan de actie “Kern met Pit”. Een activiteit van de provincie Utrecht. We hopen daar mee een prijs te winnen van € 1000 euro voor de voedselbank. Wat is onze actie in het kort? Ons doel is om in iedere straat één fysieke voedselbank te plaatsen. Het prototype staat bij Janet de Zeeuw voor de deur aan de Koningin Julianastraat. Een aantal timmermannen maken in de werkplaats van Boaz van Frankenhuyzen op Overheicop op zaterdag 8 januari ongeveer 25 “voedselbanken”. In veel straten hebben al inwoners toegezegd een “voedselbankje” te plaatsen.
Voor de volgende straten zijn we nog op zoek naar bewoners die dit project willen ondersteunen: Overheicop, Brinkstraat, Beatrixstraat, Julianastraat, Koningin Wilhelminastraat, Dorpsstraat, de Diefdijk Leerdam en “het Bos”. Meer informatie: Schoonrewoerd helpt voedselbank
Doet U mee?
Diaconie

Vanuit CvK en Diaconie

In de kerkenraadsvergadering van 2 december heeft de kerkenraad de begrotingen van het CvK en van de diaconie goedgekeurd.
Gemeenteleden kunnen de begrotingen opvragen bij het CvK en de diaconie.
Een kleine toelichting op de begroting van het CvK: er is stevig geïnvesteerd in de geluids- en filmmogelijkheden in de kerk. Op deze manier hebben we in corona tijd contact met de gemeente kunnen blijven houden. Ook komend jaar zijn er investeringen nodig: de isolatie van ons gebouw is niet meer van deze tijd en het CvK onderzoekt hoe daar verbeteringen in zijn aan te brengen. In de begroting is hiervoor een bedrag gereserveerd.
Namens het CvK en de Diaconie.

Liedboek app

Enige tijd geleden is de LIEDBOEKAPP opgestart. In deze whatsapp worden liederen gezet die misschien nog (een beetje) onbekend zijn. Elke week kijken we in de orde van dienst of er zulke liederen staan ingepland en deze worden dan vòòr de zondag ingezongen en via whatsapp gedeeld. Zo kunt u / kun jij thuis alvast een (paar) keer luisteren of zelfs een beetje mee oefenen. Voor aankomende zondag is lied 443 erop gezet.
Inmiddels zijn er al 30 deelnemers dus denk je nou, dat lijkt mij ook wel handig, meld je dan even aan bij Christel Lodder en je wordt toegevoegd.

Kerstnacht-samenkomst Schoonrewoerd

Er is toekomst!
Op 24 december om 21.30 uur zal er vanuit de Gereformeerde Kerk in samenwerking met de Hervormde Gemeente en de Hersteld Hervormde Gemeente een kerstnachtsamenkomst plaats vinden, met als thema: Er is toekomst! Er zullen bekende en onbekende kerstliederen klinken met medewerking van een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde zangroep en muzikanten uit Schoonrewoerd. Ook zullen er korte interviews en een overdenking te zien zijn en de kleuters uit het dorp zullen een lied zingen. De collecte zal dit jaar gaan naar het project van Isabelle Langerak voor de vrouwen in Afghanistan, om hen een betere kans op een onafhankelijk leven, op een toekomst te geven. De kerstnachtsamenkomst is helaas niet live toegankelijk, maar vanuit thuis mee te beleven via kerkdienstgemist.nl – Gereformeerde Kerk.
De liturgie is (ook al vooraf) te vinden op de Facebook- en internetpagina’s van deelnemende kerken.

Senioren

Wie had kunnen vermoeden dat ook dit jaar het coronavirus zo'n invloed zou hebben op ons maatschappelijk en kerkelijk leven. We kennen allemaal de berichten. De situatie zoals die op dit moment is heeft ons doen besluiten om onze jaarlijkse kerstviering, evenals vorig jaar, digitaal te vieren. De liturgie voor deze kerstviering zenden we uit op donderdag 16 december om 14.00 uur vanuit de kerkzaal en heeft als thema 'Bloeien in de nacht'. We nodigen u uit om deze uitzending te bekijken en te beluisteren via kerkdienstgemist.nl. De leden van de seniorengroep krijgen de liturgie thuisbezorgd. We hopen met elkaar een mooi uur te hebben.

Bijbelleerhuis

Lieve mensen, u en jij hadden het waarschijnlijk wel verwacht dat de avond van 14 december helaas niet door kan gaan. De reden is natuurlijk dat het niet goed gaat met de Covid besmettingen. Het is jammer, want we waren nieuwsgierig naar wat onze dominee te vertellen zou hebben over het boek Rechters.
Maar van uitstel komt zeker geen afstel. Laten we hopen en bidden dat we in het nieuwe jaar elkaar weer kunnen ontmoeten in het Bijbelleerhuis.
Hartelijke groet, ook namens ds. Piet van Midden, Alice van Bijlevelt.

Terug naar overzicht