Gemeentebrief 2021-38

Geplaatst op:

Van de dominee

Zondag 19 september, de startdag van het winterwerk, lezen we Johannes 4: Jezus bij de put in gesprek met een Samaritaanse vrouw. Een prachtig verhaal om het winterwerk mee te openen, vooral omdat Water for Life het begrip ‘water’ opnieuw voor ons invult.
’s Middags hebben we vespers.
Het programma van de start ziet er geweldig uit, met een echte band waarmee Jurjen Witt ons verraste. En een heuse, geheimzinnige waterput... Verder is er voor de kinderen een heel leuk waterprogramma. Dat is al vaker gecommuniceerd, maar we hopen vooral dat die kinderen er ook daadwerkelijk zijn. Advies aan de kinderen: neem een setje droge kleren mee...
Op dinsdag 28/9 is er ‘Inleiding Bijbel’, 20.00 uur het boek Genesis. U krijgt ter plekke een A4tje met de lijnen die u in Genesis kunt vinden, de opbouw, de uitdagingen in de tekst. We werken van groot naar klein: boek, serie verhalen, verhaal. Ik stuur geen programma’s digitaal rond. U krijgt het, net als vroeger, op écht papier.
Hartelijks, Piet van Midden.

Startdag uitnodiging

Zondag is onze startdag. Zoals u al hebt gehoord en gelezen is er een bijzondere dienst waarin we de start beleven van de langdurige steun aan de stichting Water for life.
U krijgt in en rondom de dienst alle mogelijke informatie die u nodig heeft om van harte te kunnen meedoen aan de acties. In de tijd tussen de ochtenddienst en het vesper is er een heel scala aan speelse activiteiten voor jong en oud maar ook voor de sportieveling en de wat minder sportieven.
U en jij bent ook van harte welkom om aan al die uitdagende waterspellen deel te nemen. Onze eigen sloot aan de kerktuin is heel belangrijk voor de spellen. Breng zeker vrienden en vriendinnen mee, immers zonder enthousiaste deelnemers valt het programma in het water. Iedereen is van harte welkom. Meer mag ik er nog niet van verklappen maar leuk is het zeker. Samen lachen zal ons ook samenbinden.
Maar let op als je wilt deelnemen is het bijna zeker dat je ook nat wordt. Droge kleren zijn dan wel nodig om nog behaaglijk te kunnen mee-eten. Om geld bijeen te brengen voor de aanleg van sanitair en waterleiding op een school in Arusha in Tanzania gaat zondag ook de veiling van beloften van start. Er kunnen nog steeds heel veel verschillende beloften worden ingediend voor nu of over een paar maanden. Het grappige is dat er altijd iemand blij van wordt om deze van u/jou te kopen. Ieder kan meedoen met bijvoorbeeld iets bakken of koken of misschien wil je graag voor iemand boodschappen doen of juist een leuke rondleiding geven of een breakdance les, alles is mogelijk. Wij kijken naar je uit.
KIAW en diaconie

Liturgische schikkingen

Twee jonge dames in opleiding in bloemsierkunst zijn bereid hun leerproces ook met liturgische schikkingen uit te breiden. Ik wil ze hier graag de kans voor geven. Ik hoop dat u dat ook kan. Ze zullen i.i.g. hun best doen om er iets moois van te maken. Met de startdag kunt u hun eerste stuk aanschouwen.
Janet de Zeeuw

Senioren

Het is al weer geruime tijd geleden dat we als senioren bij elkaar geweest zijn. Het coronavirus heeft ons beperkt in onze activiteiten en zo ook het organiseren van de seniorenmiddagen. Kijken we naar ons doel, zoals hieronder vermeld, dan is duidelijk dat we veel gemist hebben. Maar nu de coronaregels wat versoepeld zijn is er weer meer mogelijk en we hopen van harte dat dat zo blijft. Dus dachten we als commissie: 'Aan de slag!'.
De seniorenmiddag, eenmaal per maand, is een middag voor ontmoeting, gesprek, ontspanning en gezelligheid voor ouderen van onze kerk, maar ook ouderen van buiten onze kerk zijn van harte welkom. Altijd wordt een programma geboden, waarbij soms een gast wordt uitgenodigd om over een bepaald onderwerp een presentatie te houden. Aan het eind van het seizoen gaan we een middagje uit en we sluiten dan af met een maaltijd. De eerste middag van het nieuwe seizoen is donderdag 23 september a.s. De startzondag van onze kerkelijke gemeente is dan inmiddels geweest en dus ook de hoogste tijd om als senioren weer bij elkaar te komen. We begrijpen dat het, na zo'n lange tijd niet voor een ieder even gemakkelijk is om weer in een wat grotere groep bij elkaar te zijn. Toch menen we als commissie dat, als we onze seniorenmiddag zorgvuldig organiseren, dat inmiddels mogelijk kan zijn. Gewoonlijk begint de middag om 14.00 uur en ook deze eerste middag bent u welkom om
14.00 uur en we sluiten af om ca 16.00 uur. We kunnen dan rustig weer eens bijpraten met elkaar, we drinken koffie of thee met iets lekkers er bij. De commissie doet wat mededelingen over de plannen voor het komende seizoen en we sluiten de middag af met een glaasje frisdrank of wijntje.
Alles vindt plaats onder de geldende coronamaatregelen. Wilt u deelnemen aan de seniorenmiddag op donderdag 23 september a.s., vul dan uw naam in op de lijst die in de hal van De Lichtkring ligt, of u belt even met ons commissielid Dineke Brouwer ( vóór maandag 20 sept a.s.).
Heeft u vervoer nodig, neemt u dan contact op met Arie de Ruijter.
De commissie.

19 september: een dag om niet te missen

Want 19 september is het startzondag, de dag van ontmoeting, van spel, plezier, van delen in vrolijkheid en samen eten. Een dag om verhalen te maken, herinneringen te delen. Een dag die je niet mag missen, want dan mis je echt iets heel leuks en gezelligs. Op die dag willen we jou/u niet missen, want jij/u bent belangrijk voor ons.
De voorbereidingscommissie is al wekenlang bezig om ervoor te zorgen dat er die dag voor iedereen iets te beleven is. Kom, laat al dat voorwerk niet voor niets zijn geweest. Kom, geniet van wat anderen met liefde voor jou/voor u doen. Kom, want samen zijn wij de kerk, zijn wij bewoners van Gods huis, zijn wij geliefde kinderen van God onze Vader.
De hele dag is bijzonder: in de kerkdienst treedt Jurjen Witt met zijn de muziekband op. Heel bijzonder dus. De kerkdienst begint om 10.00 uur en we zorgen ervoor dat er plaats genoeg is, op anderhalve meter afstand, veilig, maar wel samen. Vind jij/ vind u de kerkdienst toch nog wat spannend? Kom dan in elk geval na de kerkdienst: vanaf 11.30 uur is er in en om de kerk heel veel te doen en te zien. We zetten ons collectedoel voor het komende jaar in de schijnwerpers: ‘Water for life’. Uiteraard doen we dat met water….. Kom en doe mee, lach mee, help en kijk mee en bovenal: geniet mee. (Extra droge kleren meenemen kan zeker geen kwaad) Vanaf 13.30 uur gebruiken we met elkaar de maaltijd. We rekenen op veel mee-eters, wees dus van harte welkom.
Uiteraard is deze bijzondere dag een prachtige gelegenheid om iemand mee te nemen. Iemand die wel wat gezelligheid kan gebruiken. Iemand die niet zo bekend is met de kerk en die je vandaag eens echt kunt verrassen. Iemand van dichtbij of van ver weg. U bent allemaal hartelijk welkom.
De liturgiecommissie

Aanvulling Startdienst

Zowel in de ochtenddienst als in de afsluitende korte middagvespers van zondag aanstaande, worden er 2 liederen gezongen die u/jou (misschien) onbekend zijn. Op ons eigen YOUTUBE-kanaal hebben we bestandjes gezet die u kunt beluisteren om er zo wat bekender mee te geraken. Hieronder kunt u de linkjes aanklikken of kopiëren en plakken in de Google-zoekbalk
Voor de ochtend is dat lied 188: Lied 188.
Voor de middagvespers is dat lied 998: Lied 998.

Terug naar overzicht