Gemeentebrief 2021-26

Geplaatst op:

Laat je verrassen

Vandaag (zondag) verwelkomen we als gastpredikant ds. M Kollenstaart uit Ottoland. Momenteel predikant in Zevenhuizen (Nesselande) Daarvoor was hij dominee in Vuren. Verder is hij ook bekend door verschillende publicaties zoals zijn boek “Zoals Jezus”, een leven lang leren lijken op Hem. Ook opmerkelijk: Hij bedacht het spel Monoholy, een christelijke variant op het bekende Monopoly.
We zien uit naar een inspirerende dienst.

Berichten van onze dominee

  • Twee zondagen achter elkaar ben ik niet in Schoonrewoerd. Dat voelt vreemd. Gelukkig volgen er 2 zondagen op waarop ik wel in De Lichtkring voorga. En op 4 juli hoop ik ’s avonds te gast te zijn bij de Hervormde Gemeente vanwege het afscheid van ds Erwin van der Poel. Hij gaat niet ver weg, naar Meerkerk, maar ver genoeg om echt weg te zijn.

  • Inmiddels heeft het Centraal overleg met de Overheid (CIO) de gemeentezang weer vrijgegeven. Het komt allemaal heel mooi uit, gezien de agenda’s van de vaste zangers: we bouwen het zingen weer op en daarmee ook het gevoel een gemeenschap te zijn.

  • Intussen wordt er gewerkt aan het nieuwe programma. De startzondag staat al enigszins in de steigers. Wordt echt een feest. Binnenkort wordt er een bijeenkomst gepland voor de voorgenomen Israëlreis. Dat zal ergens kort na de vakantie zijn. In het winterprogramma komt o.a. een minimusical over Jozef, waaraan iedereen kan meedoen (ook kleine kinderen). De musical wordt op maat gemaakt, dus op de mogelijkheden die wij hier hebben.

  • Er komt verder een avondje zingen / zangles / info over nieuwe liederen in het programma o.l.v. Erick Versloot, die zijn muzikale duizenden al heeft verslagen. Evenals een kring ethiek en natuurlijk een avond over het reisprogramma in Israël.

Het wordt wat. Als u ideeën hebt, gooi ze in de kring!
Hartelijks, ds Piet van Midden

Vanuit Coronateam

Protocol vanaf 26 juni: Er mag weer meer.
De versoepelingen zetten door. De PKN geeft in haar richtlijnen ook aan dat we de maatregelen stapje voor stapje mogen afbouwen. Dat is fijn, maar we willen dat voorzichtig en weloverwogen doen.
Vanaf zondag aanstaande is gemeentezang weer toegestaan mits er goed geventileerd wordt. Gelukkig is het weer beter en kunnen er meer ramen en deuren open. Dus goed ventileren doen we en is niet moeilijk. Zondag willen we een combinatie maken van het koortje van 4 personen en de samenzang. We gaan dus nog niet alle liederen samen zingen en we gaan zeker niet op vol volume zingen. Laten we het nog een beetje ingetogen houden.
Uiteraard blijft de anderhalve meter een eis en dus kunnen we nog steeds niet meer dan 60 mensen (excl. Personeel) in de kerk ontvangen. Daarom moet u nog steeds aanmelden, via: aanmeldenkerkdienst@gkschoonrewoerd.nl of bellen met Bep van Zanten liefst voor vrijdagavond 20.00 uur. Als er geen plek meer is, dan staat u als eerste genoteerd voor de zondag daarna.
In de kerk wijst de ouderling van welkom u een plaats. Zolang u loopt graag uw mondkapje op, zodra u zit, kan die af. Na de dienst bent u van harte uitgenodigd voor het koffiedrinken in de tuin.

Terug naar overzicht