Gemeentebrief 2021-22

Geplaatst op:

Kinderkwartiertje

Samuël is een dienaar van God. Hij is de laatste tijd verdrietig en draagt elke dag zwarte kleren. Vandaag ziet hij er vrolijker uit dan anders. Hij gaat een feestje vieren! Luister je mee?

Welkom terug in de kerk

Zondag 30 mei gaan we verder met stap 2. Dan zijn er 30 personen excl. personeel welkom en kunnen we bij droog weer ook weer buiten koffie drinken. Opgeven voor vrijdagavond 20.00 uur via het nieuwe e-mailadres aanmeldenkerkdienst@gkschoonrewoerd.nl. Als mailen voor u niet mogelijk is, kunt u telefonisch contact opnemen met Bep van Zanten, ook liefst voor vrijdagavond 20.00 uur.
Meld u aan, u krijgt altijd antwoord en is er voor de betreffende zondag geen plaats meer dan bent u voor de volgende zondag als eerste aan de beurt. Stap voor stap gaan we weer op weg. Het wordt beter.
Iedereen hartelijk welkom!

Uit het dagboek van opperrabbijn Jacobs (25 mei j.l.)

(geplaatst op verzoek van ds. Piet van Midden)
‘ ....Waarom geen duidelijker hoorbaarder protest van de EU ten aanzien van antisemitische leuzen in heel Europa tijdens anti-Israël demonstraties? Ik laat me niet uit Europa verdrijven, hoewel mijn verstand mij aangeeft dat verhuizen naar Israël wel verstandig zou zijn. Maar een kapitein verlaat zijn zinkend schip niet als eerste. Maar los hiervan: Eeuwen Europees Jodendom moet aanwezig blijven, ik laat het schip niet zinken! Ik voel de emotie weer opkomen, terwijl ik dit schrijf. En dan lees ik ook nog dat Kaag en Rutte onenigheid hadden over… Israël! Voeg daar dan nog aan toe dat vijf PKN-predikanten menen vergiffenis te moeten vragen aan de Palestijnen omdat ze het hebben toegelaten dat Joden naar Israël zijn verhuisd na de Holocaust. Ik ga naar bed en ben dankbaar met de vele steunbetuigingen en hoop op betere tijden en een betere gemoedstoestand voor mezelf.’

Terug naar overzicht