Gemeentebrief 2021-21

Geplaatst op:

Kinderkwartiertje

Vandaag zullen we het verhaal van de toren van Babel lezen en hier hebben we een uitdaging bij. Tot zondag!
Hendrik en Ilona

Berichten van onze dominee

  • Pinksteren
    Pinksteren betekent vijftigste, namelijk vijftigste paasdag. Pasen en Pinksteren zullen spreekwoordelijk nooit op één dag vallen. Zondag lezen we het verhaal van de Toren van Babel, het omgekeerde Pinksterverhaal. De aarde was één van taal en het werd een grote verwarring. In Jeruzalem is dat andersom. Op Pinksteren gaat het om die ene taal: verstaan we elkaar echt, of doen we alsof? Het is een heerlijk idee weer wat mensen in de kerk te zien. De uitdrukking ‘voor stoelen en banken preken’ heeft sinds corona een nieuwe invulling gekregen. Jammer dat het geen stralend weer is met Pinksteren: er zijn altijd mooie buitenactiviteiten. In de zomer wordt het werk voor september en verder voorbereid. Ik heb nog lang niet iedereen gesproken. Ik hoop deze zomer echt maximaal mensen uit De Lichtkring te ontmoeten.
  • Israëlreis jongeren
    We hebben het idee om bijvoorbeeld in begin juli 2022 met een groepje jongeren naar Israël te gaan. Dan is de rust allang weergekeerd, neem ik aan. Een leuke verrassing: ik heb van een stichting waarmee ik bestuurlijk ben verbonden, 1000 euro toegezegd gekregen voor dat jongerenproject. Het begin is er. Hoe we het in een vat gieten, zien we wel, maar dit is je kans om over het meest besproken stukje aarde te wandelen. En daar wat van te vinden. Als je een gezellige vriend of vriendin hebt, bied die dan aan mee te gaan.

Ik wens een ieder goede Pinksterdagen toe. De kans om in Jezus’ Geest te leven, moeten we niet laten lopen.
Hartelijks, ds Piet van Midden

Welkom terug!

Het was goed! afgelopen zondag. Na een mooie dienst met ds. van Harten, konden we buiten koffie drinken met elkaar. Wat waren de ontmoetingen en gesprekken mooi. Heel voorzichtig is dit nu weer mogelijk en wat hebben we het gemist! Met Pinksteren en 30 mei gaan we verder met stap 2. Dan zijn er 30 personen excl. personeel welkom en kunnen we bij droog weer ook weer buiten koffie drinken.
Opgeven voor vrijdagavond 20.00 uur via het nieuwe emailadres aanmeldenkerkdienst@gkschoonrewoerd.nl. Als mailen voor u niet mogelijk is, kunt u telefonisch contact opnemen met Bep van Zanten, ook liefst voor vrijdagavond 20.00 uur. Meld u aan, u krijgt altijd antwoord en is er voor de betreffende zondag geen plaats meer dan bent u voor de volgende zondag als eerste aan de beurt.
Stap voor stap gaan we weer op weg. Het wordt beter. We zijn op weg naar: het is goed in het Huis van onze Vader.

Senioren groep

Op 20 mei stond het uitje voor de senioren groep als afsluiting van het seizoen in het jaarprogramma. Helaas is ook dit niet doorgegaan. Als afsluiting van het seizoen is er bij de leden een presentje bezorgd. Op symbolische manier hebben we zo met elkaar een kop koffie of thee gedronken met iets lekkers. Het kan niet tippen aan wat we gewend zijn. Er is hoop op betere tijden, met de wens en verlangen dat we in september weer bij elkaar kunnen komen.
De Senioren commissie

Terug naar overzicht