Gemeentebrief 2021-06

Geplaatst op:

Elke week thuis een kinderverhaal

Elke week biedt de Kind op Zondag een kinderverhaal aan. In de coronaperiode maken ze het mogelijk dat ieder gezin van de kerk een account aanmaakt, zodat elke week het verhaal kan worden geluisterd en de opdrachten kunnen worden gemaakt. Ook jullie kunnen thuis dus een account aanmaken. Je hebt hiervoor het abonneenummer van de kerk nodig, dit is 11374. Veel plezier hiermee!

Bij de bijbellezing 7 febr. 2021

De gelijkenis van de Verloren Zoon wordt vaak uit zijn verband gerukt. Het is een reactie op een opmerking van farizeeën die zeggen dat Jezus ‘eet met zondaars’. Ze nemen hem de keuze van zijn gasten kwalijk. De reactie is een gelijkenis in drie delen: er wordt een schaap vermist, 1 van de 100; er wordt een munt vermist: 1 van de 10. Er wordt een zoon vermist: 1 op de 2. In de eerste 2 gevallen wordt het vermiste gezocht en gevonden; in het laatste geval laat de verlorene zich vinden. In alle gevallen is er een verbazingwekkende vreugde over het terug hebben van het zoekgeraakte. Maar ook: de verloren zoon keert NIET terug omdat hij berouw heeft, maar omdat hij van de honger omkomt. Interessanter is het om naar die vader te kijken. Dat doen we 7 februari in de overdenking.
Het wordt, vermoed ik, een overdenking waarbij nogal wat vragen zouden kunnen rijzen. Goed voor de preekbespreking dus!
Ds. Piet van Midden

Paasgroetenactie 2021

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40-dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Ik ben er voor jou’, werd de verbondenheid van de gemeente binnen de muren met de gemeente daarbuiten uitgebeeld in een prachtig kunstwerk.
Ook onze gemeente doet mee aan de paasgroetenactie. Hoe krijgt u de kaarten in huis?

  • Bent u in de kerk, dan kunt u de kaarten op zondag 14, 21en 28 februari na afloop van de dienst bij de diakenen kopen.
  • U kunt naar uw diakenen bellen om het aantal kaarten te bestellen en het gepaste geld klaarleggen. Wij bezorgen bij u thuis.
  • U kunt de kaarten bij Floris en Janet met gepast geld kopen.
  • U bestelt uw gewenste aantal kaarten bij Floor van Helten en maakt €1.- per kaart over naar de diaconie NL61 RABO 0358 4022 20 t.n.v. Diaconie Gereformeerde Kerk, Schoonrewoerd onder vermelding Paasgroetenkaarten. Wij bezorgen deze bij u.

Het versturen van de kaarten gaat net als vorig jaar centraal. Zorgt u ervoor dat uw kaarten uiterlijk woensdag 3 maart bij Floris of Janet zijn ingeleverd. Wij versturen dan de verzamelenvelop.
Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. Het doet goed als men je door een kaart een hart onder de riem steken.
Van harte bij u aanbevolen, de diakenen

Geven met Givt

Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst. Zeker nu we de diensten alleen via Kerkdienstgemist.nl kunnen volgen.
Voor dit probleem hebben we vanaf nu een oplossing, want we gaan van start met digitaal collecteren met behulp van een smartphone. Dit geldt zowel voor de collectes voor de Kerk als de Diaconie! Dit systeem zal, ook als we weer naar de kerk kunnen, gebruikt worden naast de gewone manier van collecteren. Doneren met contant geld, collectemunten en bankoverschrijvingen kan dus ook en zal altijd mogelijk blijven! Als je gebruik wilt maken van de nieuwe manier van collecteren heb je de Givt-app nodig. Ga naar www.givtapp.net/download om de app te installeren. Je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je verdere registratie kan je ook op een later moment afronden. Waarvoor je geeft staat op de gemeentebrief vermeld en wordt afgekondigd door de ouderling van dienst. Dus b.v. 1e collecte Kerk / 2e collecte Onderhoudsfonds of 1e collecte Kerk / 2e collecte Diaconie. Op de site en in de app van Kerkdienstgemist.nl vind je rechts onderin een knop die je kunt gebruiken om te geven. Maar het bankrekeningnummer van de kerk staat ook in de app.
De folders, toegevoegd aan de gemeentebrief, geven nog aanvullende informatie en heeft u vragen dan kunt u contact met mij opnemen.
College van kerkrentmeesters, Wout Versteeg

Samen zingen op afstand

Nu we voorlopig niet met meer mensen in de kerk mogen komen dan noodzakelijk, zoeken we naar allerlei mogelijkheden om toch met elkaar de kerkdiensten in te vullen. U heeft waarschijnlijk al gezien dat de lezingen door gemeenteleden vanuit thuis worden gedaan. Deze filmpjes worden door de mensen thuis zelf opgenomen met hun telefoon en doorgestuurd via whatsapp.
Wat het zingen betreft, ook daarvoor hebben we een manier gevonden om dat met meer mensen te kunnen doen. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u aanstaande zondag beleven. Het lijkt heel ingewikkeld maar dat is het absoluut niet hoor. En denkt u na zondag, daar wil ik ook wel graag een keer aan mee doen, stuur mij dan even een mail of app en ik leg graag uit hoe het werkt. Het is leuk om steeds andere gemeenteleden te kunnen zien in de diensten. Zo blijven we toch enigszins als gemeente met elkaar verbonden en voorkomen we dat de diensten eentonig en saai worden.
Christel Lodder

Terug naar overzicht