Gemeentebrief 2021-05

Geplaatst op:

Kerkdienst

U hebt gemerkt dat we het zingen in de kerk aan één solist hebben toevertrouwd. En ook dat de bijbellezing tegenwoordig thuis gedaan wordt en in de orde van dienst wordt ingeplakt. Dat betekent dat we een gezicht méér in de kerkdienst hebben, maar dan digitaal. Allerlei mensen die we niet meer ontmoeten, komen we op deze manier opnieuw tegen. Als u zelf zou willen lezen binnen dit kader: u bent natuurlijk welkom. Dat geldt ook van muziek. Johan (orgel) en Daniella (viool) hebben bijvoorbeeld verschillende stukken ingestudeerd, die in de loop van de passietijd in de kerk ten gehore worden gebracht. Digitaal uiteraard. We hebben muzikanten van allerlei leeftijden. Geef je op en doe mee!

Zoom

Allerlei activiteiten worden op dit moment via Zoom gedaan. Vooral vergaderingen zijn geschikt voor het programma. Maar ook voor ontmoetingen in kleine kring kunt u het gebruiken. Het is toch weer wat anders dan beeldbellen. Wanneer u er niet mee vertrouwd bent, lijkt het al gauw ingewikkeld, maar het is in gebruik heel eenvoudig. Zelfs voor de kinderclubs is het goed te gebruiken. Je moet er en beetje creatief mee omgaan. Misschien wat voor u? Bel eens met Freek de Jong of Hans Ippel; of als het over gebruiks-ideeën gaat met mij. We moeten nog een poosje ‘ondergronds’ en dan kun je het beste iets bedenken dat goed bruikbaar en ook gezellig is.

Bellen

En ik blijf het graag zeggen: het wordt me ontraden om allerlei bezoeken te brengen, maar met mondkapje op en 1,5 of meer afstand komen we een heel eind in dit veiligheidscircuit.
Hartelijks, ds Piet van Midden.

Huispaaskaars

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen velen van ons voorlopig thuis de kerkdienst volgen. Om nog meer verbondenheid te creëren wil ik u namens het bloemenfonds de gelegenheid geven een eigen huispaaskaars te bestellen met een identieke afbeelding als in de kerk (die met de Pasen komt.) Thema: Beschermde aarde/ De aarde in Gods handen. Uiterlijke besteldatum is 5 februari.
De kosten hiervoor zijn wel voor u zelf. Er zijn 4 afmetingen en prijzen waaruit u kunt kiezen.
25 cm hoog: kosten € 21
30 cm hoog: Kosten € 27
40 cm hoog: kosten € 34
60 cm hoog: kosten € 60
Een bijpassende zwarte standaard kost €  6,50 ( hij kan ook op een vlakke ondergrond staan) Voor een bestelling kunt contact opnemen met Janet de Zeeuw. U kunt betalen via bankrekening NL 66 RABO 0335 3494 98 t.n.v. Ger.Kerk Schoonrewoerd onder vermelding BF 25; 30; 40 of 60 al naar de gelang de grootte van de door u bestelde kaars. Voor de standaard kunt u daar evt. € 6,50 aan toevoegen.
Het Bloemenfonds.

Terug naar overzicht