Gemeentebrief 2020-48

Geplaatst op:

Bericht van de kindernevendienst

Deze week beginnen we met ons adventsproject! Elke week gaan jullie aan het knutselen voor een kerststal. We hebben de meeste spulletjes bij jullie thuisgebracht. Volgende week zijn jullie welkom in de kerk en krijg je van ons een schoenendoos om je stal in te maken. Elke week dat jullie niet in de kerk zijn laten we in de kerk op het scherm een filmpje zien waarover het gaat en waarin je kunt zien wat je kunt knutselen. Kijk en doe je mee? Laat je papa of mama een foto naar ons sturen, zodat wij aan de kerk kunnen laten zien hoe hard jullie aan het werk zijn!
Knutsel lekker en tot volgende week!
Hendrik de Leeuw

De website

De website is inmiddels helemaal bijgewerkt. Hulde aan Hans Ippel. Nu is het karakter van een website dat die al verouderd is als je op OFF hebt geklikt. Het is bijhouden geblazen. Er zijn activiteiten genoeg, die o.a. vanwege corona van datum verschuiven. Vandaar de volgende vraag: als je activiteiten afblaast, meld het dan even, ook bij Hans via email: website@gkschoonrewoerd.nl. En leuker: als je aardig fotomateriaal hebt, stuur dat dan even naar hem toe. Graag via de mail.!! Bijvoorbeeld van het afscheid van Jannie. De website kan alleen maar functioneren als we onze laatste informatie daarop hebben staan. Hartelijks, mee namens Hans,
Piet van Midden.

Adventuitzendingen

Na het interview op donderdag 26 november met ds. Piet van Midden door Gijs Kool hebben we de smaak te pakken. We houden u graag -denkbeeldig- vast en dat blijven we doen met de combinatie van woorden en klanken. Gedurende vier woensdagavonden in de adventtijd kunt u via kerkdienstgemist.nl wekelijks een kerstverhaal meemaken. Ja, werkelijk meemaken: vanuit een huiskamer van een gemeentelid zal een verhaal worden voorgelezen en omlijst worden door muziek.
Zo zijn we -hoewel op afstand- toch even bij elkaar ‘op bezoek’. Laat u meeslepen door de woorden. Geniet even van het samenzijn. De uitzendingen vinden plaats elke woensdagavond om 18.30 uur, maar uiteraard kunt u ook op een later tijdstip b.v. de volgende morgen tijdens de koffie kijken en luisteren. Van harte aanbevolen.
De kerkenraad

Kerstcampagne “Geef licht”

Geef licht! Een beter leven voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland.
De situatie van vluchtelingenkinderen in Griekenland is alleen maar urgenter geworden. Met de kerstcampagne Geeft licht komen we voor hen op. We geloven in een beter leven voor deze kinderen. Juist met advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. Kerken staan op omdat ze geloven in een beter leven voor kinderen in Griekse vluchtelingenkampen. We helpen de kinderen met voedsel, kleding en onderwijs en we proberen hen op een betere plek te krijgen. Kom ook in actie en geef! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!
De diaconie heeft besloten de collectes van 1e en 3e advent alsmede van 1e Kerstdag te besteden aan deze actie. Misschien zijn dit wel die minste broeders waaraan wij onlangs in de preek nog werden herinnerd.
In deze koude tijd van harte bij u aanbevolen.
De diakenen

Jaarlijkse Bijdrage Zending:

Aan de Gemeenleden van de Gereformeerde Kerk van Schoonrewoerd
Een oproep voor die nog geen Bijdrage overgemaakt hebben aan de Zending dit alsnog te doen. De richtlijn is 15 euro per lid. U kunt dit overmaken op rekeningnummer NL61 RABO 0358 4022 20 Diaconie Gereformeerde Kerk Schoonrewoerd. Wij rekenen op u namens Kerk in actie Werkgroep.
Floor van Helten

Livestream Sing-in Leerdam

Op zondagavond 29 november organiseert Sing-in Leerdam een ‘thuis’ Sing-in met behulp van een livestream. Het thema is ‘Hoop’. Het zal u/jou dan ook waarschijnlijk niet verbazen dat o.a. ‘Toekomst vol van hoop’ van Sela in het programma is opgenomen. God heeft ons een toekomst vol van hoop beloofd en Hij leidt ons door het leven heen! Hoe moeilijk dit ook soms is. De livestream zal uitgezonden worden via het YouTubekanaal van het comité zelf: Sing-in Leerdam.
Van 19.30 uur tot 20.30 uur kunt u dit thuis volgen en uit volle borst meezingen.

Terug naar overzicht