Gemeentebrief 2018-49

Geplaatst op:

Laatste reguliere avonddienst

Vanavond zal de laatste reguliere avonddienst plaatsvinden. U komt toch ook! Laten we er met elkaar voor zorgen dat onze kerk dan goed gevuld is.
Met vriendelijke groet, Arend Niebeek

Gespreksgroep ‘Rondom 30’

Op maandag 10 december a.s. komen we als gespreksgroep ‘rondom 30’ weer bij elkaar rondom het boekje: ‘De hoop die in ons leeft’. Vorige keer hebben we met elkaar nagedacht en gesproken over de schrijver van de brief die we met elkaar gaan bespreken; de apostel Petrus. Aankomende maandag beginnen we met het lezen van 1 Petrus 1. Als voorbereiding kun je alvast blz. 22 t/m 27 van het boekje doorlezen. Ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. We beginnen om 20.00 uur in de Lichtkring.
Van harte uitgenodigd! Sebastiaan Ippel en Jannie van den Berg

Contacten met partnergemeente Saarmund

 • De kerstgroet
  Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de maand december is begonnen. Dat geeft extra activiteit op diverse fronten, zo ook in verband met onze Saarmund vrienden. De kerstgroet komt er aan en om dat te realiseren hebben we hulp nodig. We gaan kerststerren opsturen, maar die moeten eerst nog wel geknipt en beplakt worden. We hebben voorgedrukt papier waar de ster moet worden uitgeknipt. Niet moeilijk, maar voordat we 200 sterren klaar hebben moet er flink worden doorgeknipt.
  Daartoe worden jullie uitgenodigd op woensdagavond 12 december vanaf 19.30 uur in De Lichtkring.

 • Bezoek aan Saarmund in 2019
  Volgend jaar is het weer onze beurt om een bezoek aan Saarmund te brengen. Na uitgebreid zoeken en afwegen zijn we, in overleg met onze partnergemeente, uitgekomen op het weekend van 3-5 mei 2019. We hebben weer gezocht naar een weekend waar de vrijdag valt in een vakantieweek, zodat de schoolkinderen niet hoeven te spijbelen als ze ook bij de groep willen aansluiten!!

 • Nu nog iets waar we graag diverse meningen over willen horen.
  De afgelopen jaren hebben de jongeren van beide groepen in de gemeenschapsruimten bij de kerken overnacht. Heb begrepen dat dat best als gezellig werd ervaren. Een mogelijk alternatief zou zijn om ook de jongeren in een gezin te laten overnachten. Zo mogelijk een gezin waar ook jongeren bivakkeren. Op die manier bestaat de mogelijkheid van herhaling bij dezelfde familie zodat er een band zou kunnen ontstaan. Hoe prettig dat kan zijn kunnen diegenen je vertellen die al jaren de trip meemaken. Dit hebben we recent nog ervaren toen een aantal mensen uit Schoonrewoerd naar de begrafenis van Inge Meixner zijn geweest. Dingen samen met onze partnergemeente delen, gelukkig heel vaak vrolijke, maar ook verdrietige momenten. Hierover kunnen we prima van gedachten wisselen tijdens het knippen van enkele honderden sterren.
  Graag tot woensdag 12 december.

Terug naar overzicht