Gemeentebrief 2018-20

Geplaatst op:

Leerdam Praise: De 12e Openluchtdienst

De muzikale begeleiding is in handen van de Leerdam Praise band. De spreker dit jaar is Jan van den Berg. Het thema is: “hoopvolle toekomst”. Het is mooi om elkaar te ontmoeten in de open lucht en samen te luisteren en ook te zingen. Datum: Zondag 10 juni 2018. aanvang 14.30 uur op het Dr. Reilinghplein te Leerdam. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie / thee / fris. Er is een gedeelte ingericht voor de kinderen. Voor meer informatie zie: www.leerdampraise.nl en https://www.facebook.com/LeerdamPraise/

Gebedskring Hervormde Gemeente

U wordt door de Hervormde Gemeente weer van harte uitgenodigd om mee te doen met de gebedskring. Deze zal gehouden worden woensdag 23 mei. U bent dan ’s avonds vanaf 19.45 uur welkom in de consistorie van de Hervormde Gemeente.

Senioren

Volgende week donderdag, 24 mei, is alweer de laatste seniorenmiddag van dit seizoen. Zoals ieder jaar sluiten we ook dit keer af met een middagje uit en een gezamenlijke maaltijd. 's Middags maken we een vaartocht door de Biesbosch en brengen een bezoek aan het geheel vernieuwde Biesboschmuseum. En natuurlijk is er dan ook koffie met gebak. Via een prachtige route door de Biesbosch rijden we dan weer terug naar Schoonrewoerd en hopen daar met elkaar, in De Lichtkring, de maaltijd te gebruiken (heeft u dieetwensen, wilt u dat dan even doorgeven aan een van de commissieleden). De kosten voor deze middag, inclusief maaltijd, zijn: leden € 20,-, niet-leden € 30, alleen deelname aan de maaltijd: leden € 10,-, niet-leden €15,-. Heeft u een museumjaarkaart, dan vragen wij u die mee te nemen. We vertrekken om 12.45 uur vanaf De Lichtkring en denken 's avonds om ongeveer 20.30 uur af te sluiten. We hopen op een leuke, interessante en gezellige middag met elkaar.
Heeft u vervoer naar het vertrekpunt nodig, neemt u dan even contact op met Arie de Ruijter.
De commissie

Aankondiging

Zoals al eerder aangekondigd: op zondagavond 3 juni komt zanger/liedjesschrijver/entertainer Rob Favier naar Schoonrewoerd om een kerkdienst/samenkomst te verzorgen in onze kerk. Iets meer over Rob Favier in deze nieuwsbrief: “Rob Favier is van jongsaf aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde.
Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van voorgaan/optreden: een mengeling van prediking en liedjes die zeer herkenbaar zijn en waarbij het humoristische aspect niet zelden een rol speelt. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe inhoud van zijn woorden: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat we daarmee kunnen in ons dagelijks leven, een plaatsje vinden als gelovig mens in de huidige maatschappij.
Rob Favier verspreidt een ontspannen sfeer om zich heen. Daarom kan iedereen zich op z’n gemak voelen, of je nu randkerkelijk bent of juist alle diensten afloopt. Men noemt zijn – uitsluitend Nederlandse - teksten "zeer sterk". De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin.” De liturgiecommissie nodigt u van harte uit om dit ‘optreden’ mee te maken. Het thema van de dienst zal zijn: Allemaal in hetzelfde schuitje…. Mattheus 14 vanaf vers 22 staat centraal.
Liturgiecommissie

De Rommelschuur

De jaarmarkt heeft weer een prachtig netto resultaat opgeleverd. We bedanken nogmaals alle dames van de catering en ook iedereen die iets voor ons gebakken heeft! Op zaterdag 26 mei is de Rommelschuur weer open van 9.00 -12.00 uur, van harte welkom!
Commissie De Rommelschuur

‘Nabetrachting’ Saarmund weekend

Het was weer een heel mooi weekend, is me verteld!!!! Dat het weer schitterend was heb ik zelf kunnen constateren. Zo mooi zelfs dat de slaapzak van Ds. Roy Sandner weer buiten voor de openslaande deuren van het Jeugdhonk lag. Toch willen we weer, zoals andere jaren, het weekend met jullie evalueren. Wat was leuk, wat was er te lang, wat was er saai, wat moeten we een volgende keer sowieso wel weer doen. Hiervoor willen we jullie uitnodigen om op zondagavond 27 mei vanaf 19.30h in De Lichtkring met elkaar, onder het genot van koffie-met en misschien nog een drankje, hierover van gedachten te wisselen. Graag tot 27 mei.
De Saarmundcommissie

Kliederkerk

Volgende week 27 mei is er om 16.00 uur weer Kliederkerk en het thema is: “Je hoeft niet bang te zijn”. Het is een ontmoetingsgelegenheid, voor kinderen van 0 t/m 12 jaar MÉT ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, en belangstellenden waar je op ontspannen en eigentijdse wijze kunt (her)ontdekken of èn hoe geloven iets kan toevoegen aan je (gezins)leven. Via stoere spelletjes of samen kliederen, een korte viering van een kwartiertje en daarna lekker genieten van een hapje en drankje. Kortom, een gezellige middag voor het hele gezin waarin je je kinderen ook nog iets meegeeft over zingeving en geloof.
Natuurlijk hopen we velen van jullie (weer) te ontmoeten in deze Kliederkerk. Ieder gezin mag aanhaken!
Op de tafel in De Lichtkring liggen nog extra uitnodigingen om uit te delen aan gezinnen die het mogelijk ook eens willen meemaken.
In verband met de catering is het ècht noodzakelijk je even aan te melden via e-mail: kliederkerkschoonrewoerd@gmail.com vóór 22 mei. Graag tot ziens op 27 mei !
Het Kliederkerkteam

Terug naar overzicht