Gemeentebrief 2017-42

Geplaatst op:

Collecte Werelddiaconaat

Bijen en zaaigoed voor vrouwen in Zuid-Soedan - Zuid-Soedan
Het leven van veel vrouwen in Zuid-Soedan lijkt uitzichtloos. Er woedt al jaren een burgeroorlog in het land. Bovendien lijden vrouwen onder discriminatie en armoede. Bijen en zaaigoed helpen kwetsbare vrouwen nu aan een inkomen. Vrouwen die in armoede leven in Zuid-Soedan, staan elke dag voor de vraag hoe ze hun kinderen moeten voeden en kleden. Vaak verbouwen ze op kleine schaal voedsel om te verkopen en zo wat extra’s te verdienen voor hun gezin. Om hun inkomen te vergroten, volgden de meest kwetsbare vrouwen in het stadje Maridi landbouwtrainingen van het Environmental Rehabilitation Program (ERP), partner van Kerk in Actie. Ook ontvangen ze zaaigoed, zodat ze meer kunnen verbouwen en oogsten.
Dit jaar traint ERP bovendien honderd vrouwen in het houden van bijen. De vrouwen krijgen eigen bijenkorven en leren hoe ze honing kunnen verwerken en verpakken. De vrouwen verkopen de oogst en de honing, dit betekent een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel van het ERP is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen.
De diaconie.

Kring Openbaring

Vanavond bespreken we Openbaring 19. We krijgen opnieuw een kijkje in de hemel. Daar wordt allereerst de almachtige God, de Koning, aanbeden. Vervolgens een stukje over de bruiloft van het Lam. De bruidegom is uiteraard Jezus Christus, maar wie behoren allemaal tot de bruid? En wie zijn de genodigden? Tenslotte een prachtige beschrijving van Jezus Christus die de koningen van de aarde, het beest (antichrist) en de valse profeet overwint. Iedereen (ook al ben je nog nooit geweest) is van harte welkom bij de bespreking van de laatste hoofdstukken van de bijbel.

Vakantie

Het is weer herfst: de bladeren verkleuren en de eerste storm hebben we al gehad. De scholen hebben de komende week herfstvakantie, en daarom heb ik ook een vrije week gepland. Tineke van Ooijen heeft wat later vakantie, namelijk van 25 oktober t/m 1 november. Is in die periode pastorale zorg dringend nodig, neem dan contact op met de wijkouderling of scriba; zij weten wie ze kunnen inschakelen.
Hartelijke groet, ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

Lutherjaar

Denkt u aan de deur? Er verschijnen al prachtige ‘stellingen’. Lees ze, praat er met elkaar over en vul verder aan….. De deur mag vol, zo vol dat hij open moet! Voel u vooral hartelijk uitgenodigd om zondag 22 oktober mee te maken en neem iemand mee: de deur staat al op een kier…
Zondag 22 oktober beleven we twee mooie bijzondere diensten. Het thema van deze zondag wordt: Luther. Hillegonda Ploeger gaat ermee aan de slag in de morgendienst en om 18.30 uur is er een bijzondere zangdienst: Zingen met Luther. We gaan zingend door 500 jaar Reformatie. We ontmoeten Maarten Luther en zijn directe volgelingen. Ds. Erick, Versloot neemt ons als predikant en muzikant mee terug in de tijd. In Woord en beeld, met citaten uit zijn tafelgesprekken en vooral ook door achtergronden van zijn liederen leren we Maarten Luther en zijn volgelingen kennen. Beleef het geloof, de hoop en liefde en leven van toen aan de hand van liederen nu. Na afloop staat de koffie klaar. Wees welkom en neem gerust iemand mee!
Liturgie commissie

Snoepjes inpakken

Helaas is er een aantal weken geen werk voor ons in verband met de productie van bulkgoederen die machinaal verpakt worden. Dus is het even rustig op woensdag.
Misschien kunnen we onze vrije tijd gebruiken voor een bezoekje aan een zieke of eenzaam gemeentelid nu de herfstdagen met weinig zon weer aanbreken dus binnen zitten. Als er weer werk is voor de vrijwillige medewerkers zal het op de
gemeentebrief en de agenda vermeld worden.
Groeten Adrie en Dick

Terug naar overzicht