Gemeentebrief 2017-21

Geplaatst op:

Bedankt

Afgelopen zondag mocht ik mijn 12,5-jarig ambtsjubileum in jullie midden vieren. Bedankt voor de felicitaties, de bloemen, het cadeau (een boekenbon; die komt altijd van pas!), taart, en vooral voor de goede woorden. Ik voel mij nog altijd gezegend dat ik in deze gemeente als predikant werkzaam mag zijn!
Hartelijke groet, ds. Gerlinde van den Berg-de Haan.

Kliederkerk

Deze zondag is er weer Kliederkerk met als thema: “de Ark van Noach”. Heeft u zich niet aangemeld, maar bent u stiekem wel benieuwd wat het inhoudt? Wij nodigen u van harte uit om het (een keer) mee te vieren en te beleven!!!

Kring Openbaring

Zondag komt de kring Openbaring weer bijeen. We zullen hoofdstuk 15 en 16 behandelen. We krijgen eerst een kijkje in de hemel, waar de overwinnaars een lied zingen voor God. Daarna kondigen 7 engelen de laatste 7 plagen aan. Hierbij valt de overeenkomst op met de plagen in Egypte ten tijde van Mozes. Het is goed om te bedenken dat de gelovigen in Jezus Christus, net zo min als de Israëlieten die het bloed van het lam aan de deurposten gesmeerd hadden, in het oordeel zullen komen! Iedereen weer van harte welkom!

Aktie ‘Honger in Afrika’

Afgelopen 12 mei werd in De Lichtkring de film 'Luther' gedraaid. Een prachtige, zeer indrukwekkende film. De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan de actie 'Honger in Afrika'/ giro 555. Er waren 22 gemeenteleden aanwezig. Langs deze weg willen wij u, die er waren, hartelijk danken voor uw komst en uw bijdrage. Ook voor de tot nu toe ingeleverde flessen en de verkoop van de kaarten, hartelijk dank. Fijn om met elkaar voor een goed doel in actie te komen!
Ook op 25 mei / Hemelvaartsdag is er weer een leuke activiteit waar u zich nog voor op kunt geven. Namelijk de Benen-Fiets-Tocht. De inschrijflijst ligt in De Lichtkring. De bijdrage is slechts € 10,00 p.p. (koffie / thee / limonade en pannenkoek inbegrepen).
Verder vragen wij uw aandacht voor de 'Veiling van Beloften'. Heeft u een leuke hobby, passie of liefhebberij die u graag wilt delen, vul dan gauw een formulier in. Tot 18 juni kunt u de beloftes wekelijks inzien en een bod uitbrengen op één van de aanbiedingen. Deze actie staat of valt met het aanbieden van beloftes en het doen van biedingen. Wij rekenen op uw steun!
Namens KIAW en Diaconie.

Cadeau

Afgelopen dinsdag is de nieuwe Noachschool geopend. Namens de drie kerken van ons dorp mocht onze predikant een cadeau aanbieden. Het waren zes jeugdbijbels, één voor elk lokaal. We hopen dat deze bijbels ondersteunend zullen zijn bij de geloofsopvoeding binnen de nieuwe school. De directeur van de school, dhr De Korte, was blij met de bijbels en ook met het feit dat het cadeau door de drie kerken gezamenlijk werd aangeboden. Evenals de andere twee kerken vinden ook wij het heel mooi dat wij dat gezamenlijk konden doen.
De kerkenraad.

Taizéviering

Zondag 28 mei kunt u deelnemen aan een Taizéviering , een speciale avonddienst die wordt vorm gegeven door de liturgiecommissie. Taizé staat voor: elkaar ontmoeten. In de ontmoeting ontdek je nieuwe vrienden, nieuwe bronnen, nieuwe wegen. Wegen/paden die leiden naar elkaar en naar God. In een Taizéviering wordt veel gebeden en biddend gezongen. Extra bijzonder wordt deze viering door de bijdrage van het koor Zout. Het koor zal de samenzang ondersteunen en verrijken met meerstemmige variaties bij de liederen. Ook zal het koor een aantal prachtige eigen liederen uitvoeren. Het thema van de viering is: Deel je reis, samen op Gods weg. Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te ‘reizen’.
Namens de liturgiecie, Jolanda Lemcke.

Rabobank Clubkasactie

Opbrengst Rabobank Clubkasactie voor koor Zout:
Enkele weken gelden is er een oproep geplaatst om op ons koor te stemmen voor de Rabobank Clubkasactie. De stemmen zijn geteld en ons koor ontvangt heeft een prachtig bedrag op onze rekening ontvangen, waar we de stemmers op ons koor van harte voor willen bedanken !

Thema: Save the date! Jeugddienst!!

Let op! A.s. zondagavond 25 juni houden we een jeugddienst. Het wordt een avond voor jong en oud. We gaan met elkaar speed daten.. dit houdt in dat je slechts 5 min. met een ander in gesprek gaat a.d.h.v. gespreksonderwerpen. Daarna wissel je van plek en ontmoet je een nieuwe gesprekspartner. We hopen dat jij/u ook komt!!
Namens het jeugdwerk:Tineke, Jannie en Marjolijn.

De Rommelschuur open tijdens jaarmarkt

Op vrijdag 26 mei is het Schoonrewoerdse jaarmarkt. De Rommelschuur en de boekenschuur zijn open van 9.00 – 13.00 uur. Buiten is er een terras, waar u kunt genieten van een rustig moment onder het genot van koffie, thee en fris met zelfgebakken taart of cake. We zijn nog op zoek naar 2 dames die ons willen helpen van 10.30 uur tot 13.30 uur. U kunt bellen met Ineke Broekhoff, tel: 0347-351444. We vragen ook of er mensen zijn die taart en cake voor ons willen bakken. Op zaterdag 27 mei zijn we gesloten.
Commissie De Rommelschuur.

Saarmund op herhaling in De Lichtkring

Beste mensen, het weekend van 5-7 mei was weer een Saarmund weekend zoals we er al vele hebben mogen beleven. Maar alles gaat wel heel erg snel voorbij. Laten we daarom proberen om op zondagavond 28 mei a.s. na de Taizé avonddienst weer eens wat momenten terug te halen. Er zijn foto’s gemaakt en ik geloof ook dat er zelfs nog bewegende beelden gemaakt zijn. Hans en Hans en Dick zijn bereid om ons wat van dat materiaal te laten zien. Maar we hebben nog een vraag, we willen de avond eigenlijk beginnen met de/een rondvraag. Wat willen we daarmee. Het zou best interessant zijn als iedereen al eens even terugdenkt aan het weekend en zegt, nou dat is iets wat bij mij is blijven hangen. Schrijf dat voor jezelf alvast even op, want anders is het op zondagavond je net weer ontschoten. (zegt een senior deelnemer!!!) We hebben allemaal wel zo’n moment, dat kan positief zijn, maar kan ook iets zijn wat je hebt gemist. Wij als commissie moeten ook steeds weer worden bijgeschoold.
Onder het genot van een hapje en een drankje willen we samen herinneringen ophalen en misschien zijn er zelfs al wat suggesties voor 2018. We zijn gewend om positief te denken en dan zien we volgend jaar wel weer een lijst met namen van jong en oud via de mail verschijnen. Tot ziens op zondagavond 28 mei 2017.
De Saarmund Cie.

Terug naar overzicht