Gemeentebrief 2017-08

Geplaatst op:

Kring Openbaring

Vanavond om 18.30 uur komt de Openbaringkring weer bij elkaar. In hoofdstuk 12 staat onder andere dat de grote draak en zijn engelen op de aarde geworpen worden. Meer horen? Kom ook!

Alphacursus

Maandag a.s. start de Alphacursus om 18.30 uur in de voormalige Regenboogschool. Je bent van harte welkom! Eet, kijk, luister, denk en praat mee!
Alpha werkgroep.

Gebedskring Hervormde Gemeente

U wordt door de Hervormde Gemeente weer van harte uitgenodigd om mee te doen met de gebedskring. Deze zal gehouden worden woensdag 22 februari. U bent dan ’s avonds vanaf 19.45 uur welkom in de consistorie van de Hervormde Gemeente.

Uitnodigingen

Zoals u bij binnenkomst al hebt gezien, liggen er in de hal van De Lichtkring persoonlijke uitnodigingen voor u klaar. In de eerste plaats een uitnodiging voor de gemeentevergadering van 8 maart (biddag) en in de tweede plaats een oproep tot het noemen van namen voor nieuwe ambtsdragers. Beiden heel belangrijk! Ik verzoek u vriendelijk uw eigen envelop mee te nemen en even te kijken of u nog één of meerdere uitnodigingen mee kunt nemen van familie of gemeenteleden die bij u in de buurt wonen en die niet in de kerk zijn. Dit spaart mij namelijk veel tijd. Alvast bedankt! U kunt het verslag van de gemeentevergadering van 2 november 2016 nog bij mij opvragen. Graag zoveel mogelijk digitaal: scriba@gkschoonrewoerd.nl
Met vriendelijke groet, Arend Niebeek

Actie Tamarcenter

Vandaag staan we als KerkinActie Werkgroep nog in de hal van De Lichtkring en verkopen we bloemzaadkaarten voor het Tamarcenter. Deze "wenskaarten" met echte bloemzaden zijn aan de voorkant voorzien van een kleurige bloemenfoto, de achterkant is net als een ansichtkaart. Hierdoor zijn deze zakjes met bloemzaden ook geschikt om als een originele wenskaart te versturen. De kaarten worden in setjes van 4 (zomerbloemen, Vergeet-me-nietjes, Korenbloemen en Hoge Zonnebloemen) verkocht voor de prijs van €3,50. Helpt u mee om de vrouwen in Thailand op te laten bloeien?
Mocht u uw geld vergeten zijn of het handiger vinden als het thuisbezorgd wordt, dan kunt u een bestelling plaatsen.

Seniorenmiddag

Donderdag 23 februari a.s. hopen we als senioren weer bij elkaar te komen. Behalve dat we elkaar ontmoeten, horen we deze middag ook het een en ander over de bijenteelt. Onze gast is deze middag dhr. Otto Zwartbol uit Ottoland. Dhr. Zwartbol is imker en houdt regelmatig een lezing over het leven van de honingbij. De afgelopen jaren lazen we regelmatig over het krimpen van de bijenstand. We zijn benieuwd hoe het er nu voor staat. Verder zien we materialen die een imker gebruikt en producten uit de bijenteelt. Ook zijn er producten te koop.
U bent van harte welkom. De middag is zoals gewoonlijk in de Lichtkring en begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Als u vervoer nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met Arie de Ruijter.
De commissie senioren

De Rommelschuur

Op zaterdag 25 februari is de schuur open van 9.00 – 12.00 uur. Er is uitverkoop in de kleding en de schoenen! Alles mag weg voor een lage prijs!!
Commissie De Rommelschuur

Veranderdag 2017

Ook dit jaar willen we weer meewerken aan de veranderdag, die worden georganiseerd door Stichting Present in samenwerking met Kerk in Actie. Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen worden. In 1 dag komt er echt iets van de grond. Door op te ruimen, behangen, sauzen, poetsen of andere werkzaamheden, maak je iemand blij.
Door met elkaar een dag allerlei klussen te doen voor een ander, is een waardevolle ervaring, al 5 maal hebben wij aan een veranderdag meegewerkt. Wie doet er mee dit jaar? Op 1 april (geen grap) van 8.15 tot ongeveer 17.00 uur in de omgeving Culemborg, Tiel. Voor vragen en aanmelden (voor 12 maart) bij Annelies Vroege. Op www.stichtingpresent.nl is veel te lezen over het werk van stichting Present.
Diaconie

We gaan naar Saarmund

Nog net voor de voorjaarsvakantie begint nog even een herinnering betr. het komende Saarmund weekend van 5 - 7 mei a.s. We hadden gevraagd om voor 26 februari ons te laten weten wie we tot reisgenoten mogen rekenen. Laat dat nu net de datum zijn dat de vakantie begint! Hoewel we reeds een aantal aanmeldingen binnen hebben zou ik me kunnen voorstellen dat een er mensen zijn die de vakantie gaan gebruiken om nog eens goed te overleggen.
Voor diegenen die er nog niet uit zijn nog een weekje uitstel tot zondag 5 maart a.s. Zij die er al uit zijn laat het ons alvast maar horen.
Namens de Saarmund commissie, Arie de Ruijter

Terug naar overzicht