Gemeentebrief 2016-09

Geplaatst op:

Collecte 40-dagentijd

Vandaag: Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Volgende week: Steun Syrische vluchtelingen.
De oorlog in Syrië heeft miljoenen mensen van huis en haard verdreven. Onder hen veel christenen, op de vlucht voor het extreme islamitische geweld. Maar er zijn ook christenen die ervoor kiezen om te blijven. Ze zijn lid van de oudste kerkgemeenschap ter wereld, de Kerk van Antiochië. De diaconale organisatie van deze kerk zorgt ervoor dat het leven in Syrië zoveel mogelijk door kan gaan. Ze helpen ontheemden aan onderdak, geven medische zorg, repareren waterleidingen, organiseren onderwijs en delen noodhulppakketten uit. Waar veel andere hulporganisaties geen toegang meer hebben, kunnen zij de mensen nog wel bereiken. Zij doen dit werk samen met Act Alliance, een interkerkelijke noodhulporganisatie. Act Alliance is ook aanwezig in de kampen in Jordanië en Libanon. Ze bieden medische zorg aan zwangere vrouwen en baby’s, delen pakketten uit en verzorgen, samen met Unicef, onderwijs en vakopleidingen voor kinderen en tieners. Zij hebben ons gebed en onze steun heel hard nodig. Op zondag 6 maart collecteren we in de kerk voor het werelddiaconale werk van Kerk in Actie zoals dit project. Zet u een stap en geeft u in de collecte?

Wijkavond D

Maandag 29 februari is er de wijkavond voor wijk D. Iedereen is van harte welkom bij Pia Brouwer, De Bongerd 6, Schoonrewoerd. Om 19.45 beginnen we met koffie/thee, de start is om 20.00 uur. Kom, ontmoet elkaar en praat/denk mee over het thema "Goede buren"! Het is voor de gastvrouw wel prettig om te weten hoeveel mensen er komen.
Wijkteam D

Wijkavond A

Dinsdag 1 maart is de wijkavond voor wijk A. Hartelijk welkom bij Christel en Bé de Jong, Krooshofstraat 71 in Zijderveld. De avond begint om 19.45 met koffie of thee. Komt u/jij ook ? Het is fijn als u dit laat weten aan Jannie Brouwer

Keniareis

Lianne van der Zijden gaat deze zomer voor 3 weken naar Kenia. Ze gaat daar, samen met een groep, lerarenhuizen met eigen sanitair bouwen. Het Tamalaki Education Centre ligt in het plaatsje Olchore Onyore, 40 km van de hoofdstad Nairobi. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Baptistengemeente de Rank uit Utrecht, Stichting TAK en World Servants. De leraren willen graag les geven, maar hebben geen woning in de omgeving van de school. De lokale wegen in Kenia zijn vrij slecht. Daardoor is het niet handig als leraren ver weg van hun werkplek wonen. Als een leraar heel lang moet reizen kost dit veel tijd. Om te voorkomen dat al die tijd verloren gaat is er huisvesting nodig. Op zondag 6 maart zal Lianne na de ochtenddienst een presentatie geven over deze reis.
Voor meer informatie over de reis kunt u ook nog kijken op: www.rank4kenia.nl of www.geenzorgenovermorgen.wordpress.com

Actie Keniareis Lianne

Wij als KerkinActie werkgroep zijn een actie voor Lianne gestart om geld in te zamelen om deze reis en de werkzaamheden te kunnen financieren. Op dinsdagavond 8 maart gaat de KIAW samen met de jeugd van onze kerk langs de deuren in Schoonrewoerd om rollen wc-papier te verkopen. De dag erna, biddag, zullen we ook in de Lichtkring staan. Dus heeft u de jeugd gemist op 8 maart of woont u niet in Schoonrewoerd, dan kunt u uw wc-papier alsnog meenemen. Bouwt u ook mee aan beter onderwijs?

Kring Openbaring

Op zondagavond 6 maart is de tweede avond over het boek Openbaring. Een van de deelnemers vond de eerste avond een openbaring! Iedereen is van harte welkom, ook al heb je de eerste keer gemist!
We starten om 18.30 uur in de consistorie. Graag tot ziens!
Namens Werkgroep Openbaring

Terug naar overzicht