Gemeentebrief 2015-48

Geplaatst op:

Adventproject: ‘Hoe laat is het?’

Een alledaagse vraag: ‘hoe laat is het?’ En daar kun je makkelijk een antwoord op geven (als je een beetje kunt klokkijken tenminste). In de Bijbel wordt ook vaak verteld hoe laat het is… maar dan net wat anders. Tijd om te verwachten, tijd om te luisteren. Tijd om op weg te gaan en te zingen. Het is tijd voor het licht.
We horen in de kindernevendienst uit de eerste twee hoofdstukken van het Evangelie van Lucas. Daarin gaat het veel over de tijd. Het is de tijd van koning Herodes en keizer Augustus. Maar is het ook echt ‘hun’ tijd? Of is het tijd voor iets anders? De projectverbeelding van deze periode is een grote klok. De wijzerplaat van de klok maakt in deze adventtijd plaats voor verhalen. Verhalen over verwachten, luisteren, op weg gaan, zingen en licht. Zo zien we pas echt goed hoe laat het is.

Hulp kerstgroet Saarmund

Wie had ooit kunnen denken dat ik deze oproep zou moeten schrijven in plaats van "onze Piet". Bijna 20 jaar heeft hij zich ingezet in onze commissie om de band tussen Saarmund en Schoonrewoerd te stimuleren en te onderhouden. Wat zullen ook wij hem missen in onze kring! Geweldig fijn was het voor Janet en de kinderen dat er 5 mensen uit Saarmund in ons midden waren om mee afscheid te nemen van ook "hun" Piet. Ook voor ons als commissies was dat delen van het gezamenlijke verdriet erg fijn. Nu Kerst weer voor de deur staat, gaat er natuurlijk weer een groet naar Saarmund. We hebben nog met Piet de keus gemaakt voor een houten kerstboompje. Daarom heeft dit kerstboompje voor ons een bijzondere waarde. Gelukkig is hij van hout en kan hij bewaard blijven. Al deze boompjes, 230 stuks, zijn gemaakt door Gerrit de Kruijk. Dagen heeft hij hieraan gewerkt: getekend, gezaagd en geschuurd. Hartelijk bedankt Gerrit voor je inzet! We zijn je als commissie erg dankbaar.
Maar nu nog een oproep om de klus af te maken. Er moet toch nog geknutseld worden, er moeten touwtjes doorheen er moeten kaartjes aan. Iedereen die wil komen helpen is van harte welkom op dinsdag 8 december om 19:30 uur in de Lichtkring. Op dit kaartje zullen dezelfde woorden staan als op de voorkant van de rouwkaart van Piet: “Ga met God en Hij zal met je zijn!” Ook in 2016.
Namens de Saarmundcommissie, Janny Ippel

Hulp gevraagd

Op zaterdag 12 december wordt er in en rondom de Rommelschuur weer een kerstmarkt georganiseerd. We hebben uw hulp nodig bij het maken van de kerstbloemstukjes. Wie vindt het leuk om mee te doen? We maken deze stukjes op vrijdag 11 december van 9.00 – 15.00 uur. Natuurlijk kunt u ook een gedeelte van de dag komen. Wij zorgen voor de spullen maar het is wel handig als u zelf een mesje of een snoeischaar meeneemt. Geeft u zich op bij Ineke Broekhoff.
We zouden het ook fijn vinden als er taart/cake gebakken wordt voor onze koffiekraam.
Op maandag 7 december (vanaf 18.00 uur) komen de kinderen van de clubs bij u langs om cyclamen te verkopen (dit is alleen in Schoonrewoerd in de bebouwde kom).
De activiteitencommissie

Snoepjes inpakkers koffie uurtje

Alle vrijwilligers die op wat voor manier hebben mee gewerkt de afgelopen jaren: chauffeurs, inpakkers, decorateurs enz. worden op woensdag 2 december 2015 om 10.00 uur uitgenodigd om gezellig met elkaar, in de Lichtkring bij de koffie of thee met wat lekkers erbij, gezellig bij te praten. Fred Schweig zal verslag uitbrengen wat hij de afgelopen maanden gedaan heeft om alles zo goed mogelijk op te lossen. Tot woensdagmorgen, kom allen!

Terug naar overzicht