Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2019-47

Adventsproject: ‘En we noemen hem …’

Advent en kerst gaan over geboorte. Jezus werd als baby op deze wereld geboren om met mensen een nieuw begin te maken. In de Bijbel staan nog veel meer verhalen van geboortes van bijzondere kinderen. We staan deze periode met de kinderen stil bij een paar veelzeggende en veelbelovende geboorteverhalen. Verhalen waarin al iets duidelijk wordt van de komende Messias. Eigenlijk zijn we zo elke adventszondag een beetje in verwachting. En elke week vertelt een geboortebericht ons welke naam het kind krijgt.

Extra informatie gemeentevergadering

Na de publicatie van de naam van de te beroepen predikant heeft men ons gevraagd nog wat toe te voegen aan de genoemde data, waarop men op Kerkomroep haar kon beluisteren, omdat daar ook behoefte aan is. 15 September was er een doopdienst en 22 september een avondmaalsdienst. Na half september worden de diensten er ook met beeld uitgezonden.
Scriba Arend Niebeek.

Sirkelslag kids

Op vrijdagavond 15 november hebben we met 16 kinderen het spel Sirkelslag gespeeld. Een spannend en interactief spel tussen kindergroepen (8-12 jaar) uit heel Nederland. We hebben eerst lekker friet met knakworsten gegeten. Om 19.30 uur werd er gestart d.m.v. een filmpje waarin we het verhaal van Daniël te horen kregen. Tussendoor moesten we opdrachten maken en spelletjes doen.
We moesten aandachtig naar het verhaal luisteren om die opdrachten goed te doen en ook nog eens binnen de tijd! We hebben (geblinddoekt) allerlei dingen geproefd en daarna de keuze moeten maken om gezond te eten of om snoep te eten. We hebben rebussen opgelost, een rekenspel gedaan, het beeld uit het verhaal geknutseld om vervolgens het beeld omver te gooien, een alternatieve stoelendans gespeeld en collages gemaakt van positieve woorden. Deze collages gaan naar de kinderen van jeugddorp De Glind. We zijn geëindigd op plaats 168 van de 340 groepen! Dus we hebben meer dan de helft achter ons gelaten. Maar…het belangrijkste is dat we heel veel lol en plezier hebben gehad met elkaar, het was een hele leuke en geslaagde avond!
Christel, Agnes en Jannie

Koor `ZOUT´ SAFE THE DATE!!

Op zondagmiddag 15 december zal ZOUT voor het laatst optreden tijdens een feestelijk adventsconcert in onze eigen kerk. De aanvang is om 15.30 uur en na afloop zal er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid zijn om de leden, dirigent en pianist de hand te schudden. U komt toch ook!!
Namens het bestuur van ZOUT

Senioren

Donderdag 28 november is er weer de seniorenmiddag. We gaan er weer een gezellige middag van maken, deze keer met gezelschapsspelen, zoals o.a. sjoelen, rummikub, klaverjas, bijbelquiz en scrabble. We zitten weer in de wintertijd, dus een goede oefening in deze spelen kan geen kwaad. En onder het spelen, natuurlijk even bijpraten.
Was u er de vorige keer, kom dan weer. Was u er nog niet, probeer het een keer. We nodigen u van harte uit op donderdag 28 november a.s. om 14.00 uur in De Lichtkring. En, we hebben het al meer gezegd, neem gerust een ander mee! De middag duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Alle nieuwsberichten