Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2019-21

Beroepingswerk

Graag willen we u even bijpraten over het beroepingswerk. Zoals u weet is het ons door de PKN vanwege financiële redenen niet toegestaan om een reguliere predikant te beroepen. Daarom moeten we putten uit de Mobiliteitspool voor beginnende predikanten. Van daaruit kon de PKN ons echter maar 1 proponent aanbieden. Wij vinden dat te weinig en zijn daarom in overleg gegaan met de PKN. Zij adviseerden ons om dan toch maar een advertentie op te stellen. Wij hebben dat gedaan en die kunt u nu vinden op de site van de PKN (en onze site) www.protestantsekerk.nl/vacatures Het is jammer dat het daardoor allemaal wat langer gaat duren, maar wij vinden zorgvuldigheid belangrijker dan snelheid.
Namens de beroepingscommissie, Jan van Beuzekom (voorzitter)

HAPPEN EN TRAPPEN voor Mozambique

Vanwege het succes en het enthousiasme van de afgelopen 2 jaar, hopen we op Hemelvaartsdag (30 mei) weer een fietstocht te kunnen organiseren. Iedereen is van harte uitgenodigd om (bij mooi weer) na de kerkdienst deel te nemen aan deze gezellige tocht. En voor de inwendige mens wordt uiteraard onderweg ook weer gezorgd. Per deelname vragen wij een bijdrage van € 10,00. (kinderen t/m 12 jaar € 5,00) De gehele opbrengst zal deze keer ten goede komen aan Kerk in Actie / watersnood in Mozambique. I.v.m. de catering onderweg wel graag even aanmelden. Dit kan tot 28 mei op de lijst die in de hal van De Lichtkring ligt of via mail of app. Voor informatie kun je terecht bij Christel Lodder.
De Diaconie

Expositie

Tijdens de jaarmarkt op 31 mei is de kerk geopend van 9.00 uur t/m 12.00 uur. In de kerk is er een expositie te zien van Ger Kanters en Annika Visser. Beiden presenteren eigen werk, Ger met olieverf schilderijen en potlood tekeningen en Annika maakt micro/macro foto’s van door haar zelf gemaakte sculpturen met als onderwerp natuur en leven in de breedste zin van het woord. Tijdens de kerkdiensten van 30 mei en 2 juni is het werk ook te bewonderen, maar op 31 mei is er de gelegenheid voor een persoonlijke toelichting.

De Rommelschuur en de Schoonrewoerdse jaarmarkt

Op vrijdag 31 mei zijn wij open van 8.00 – 13.00 uur. Tijdens uw bezoek aan de jaarmarkt kunt u bij ons even komen uitrusten op ons koffieterras. Natuurlijk is het ook een mooie gelegenheid om bij te praten met vrienden, familie of misschien wel met een oude bekende die u al een tijd niet heeft gezien.
Herhaalde oproep: We hebben nog niet genoeg “personeel” voor onze koffiekraam. Wie kan ons komen helpen van 10.30-13.30 uur? Dan heeft u eerst genoeg tijd om over te markt te lopen en daarna is het reuze gezellig om de koffie te schenken voor al onze bezoekers! Geeft u zich op bij Ineke Broekhoff.
We weten dat er heel veel baktalent in onze kerk is, taart of cake, we zouden het heel fijn vinden als u voor ons wilt bakken. U kunt uw heerlijke baksels ’s morgens op de markt bij ons brengen.

Alle nieuwsberichten