Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2018-03

Tienernevendienst

Niet vergeten: volgende week 28 januari tienernevendienst!

Uit de pastorie

“Wat is dat?” Deze vraag werd mij vaak gesteld de afgelopen weken, met een blik op het verband om mijn rechterarm. Een logische vraag. “Dat” is een zwachtel. Begin december had ik plotseling een dikke arm doordat er heel veel vocht in zat. Dat bleek te komen door een bloedstolseltje bij mijn rechtersleutelbeen. Met nieuwe bloedverdunners moet dat stolseltje oplossen. Om het vocht in mijn arm af te voeren moet ik tijdelijk een zwachtel dragen. Hoe lang? Dat is niet bekend. Een half jaar, misschien (veel) langer. Niet handig, maar het is niet anders.
Intussen zijn er (gelukkig!) ook ontwikkelingen in de mogelijke behandeling van de klachten waar ik al lang last van heb: die pijnlijke linkerarm- en schouder en het lopen. Eind februari start ik met een serie behandelingen waarin mijn hersenen in plaats van de ‘verkeerde’ paadjes die ontstaan zijn (waardoor ik bijv. steeds onbewust de spieren in mijn linkerarm aanspan en mijn voeten niet goed neerzet als ik loop), weer ‘goede’ paadjes worden aangelegd. Ik ben heel benieuwd wat het mij brengen zal, en zie er eerlijk gezegd ook wel naar uit.
Tenslotte wil ik jullie bedanken voor jullie reacties, al dan niet in woorden uitgesproken, op mijn preek op Eerste Kerstdag. Moeiten delen en voor Gods aangezicht brengen: het heeft mij geholpen. Ik hoop dat dat niet alleen voor mij geldt, maar voor ieder van ons. Ons leven met elkaar delen in de aanwezigheid van God, dat is een wezenlijk onderdeel van kerkzijn. Of, in de woorden van Lied 975:1
“Jezus roept hier mensen samen die in woord, gebed en lied
Gods aanwezigheid beamen, geen belofte gaat teniet.
Prijs nu God, die goed en trouw is, prijs de Zoon, die mensen kent,
prijs de Geest die als de Trooster zich naar ons heeft toegewend.”
Hartelijke groet, ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

Kring over Openbaring

Vanavond komen we weer bij elkaar om uit het boek Openbaring te lezen. Hoofdstuk 21 is aan de beurt. In tegenstelling tot veel van de voorafgaande hoofdstukken is dit bekend. “Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”, zo begint het. Maar ook in bekende bijbelgedeelten valt veel nieuws te ontdekken. Kom en lees mee, vanavond om half zeven in de consistorie.
ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

Twitterdienst

Zondagavond 4 februari organiseren we weer een Twitterdienst. Het thema is: Ho! Stop! Heb jij het ook zo druk? Hoe kom je tot rust? Daar gaan we met elkaar over nadenken en twitteren. De avond is bedoeld voor jong en oud. Er is geen twitteraccount nodig om mee te doen. Wel is het handig om je telefoon of tablet met internet mee te nemen. Er kan tijdens deze dienst gebruik gemaakt worden van de WiFi van de kerk. Voor diegene zonder telefoon of tablet: er zal een extra tablet aanwezig zijn, dus iedereen kan meedoen. Maar je mag natuurlijk ook gewoon komen luisteren en de dienst meebeleven. We heten jullie allemaal van harte welkom!
Namens het jeugdwerk, Gerlinde, Jannie en Marjolijn

Bijbelapp

Goed nieuws: het Nederlands Bijbelgenootschap heeft de app Mijn Bijbel gelanceerd! Het doel van het Nederlands Bijbelgenootschap is om de Bijbel dichtbij te brengen. Met deze app kan iedereen de Bijbel lezen, in de Nieuwe Bijbel Vertaling en de Bijbel in Gewone Taal, online en offline. Download de app, als je een smartphone of tablet hebt, en maak anderen erop attent. Ook op deze manier wordt Gods goede nieuws verspreid!

Benefietmaaltijd

Benefietmaaltijd op vrijdag 26 januari om 17:30 uur. Voor bovenstaande maaltijd zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar. We koken voor maximaal 50 personen een driegangenmaaltijd met koffie of thee na. De kosten zijn € 7,50 p.p. en voor extra consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd. Alle winst gaat naar het goede doel, namelijk de bestrijding van honger in Afrika. Opgeven kan bij ons.
Carina de Klerk en Liesbeth Swaanen

Gebedsweek

De Week van Gebed vindt de komende week plaats. Het is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen uit verschillende kerken samen bidden. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.
Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief. Gerlinde zal zondagmorgen in haar preek hier aandacht aan besteden. In Leerdam is er van maandag t/m zaterdag een gebedsuur in de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Noordwal van 19.00 tot 20.00 uur. Iedere avond wordt door een kerk ingevuld. Wij mogen de woensdag invullen. Het thema is dan &quot

Alle nieuwsberichten