Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2016-30

De Rommelschuur

Op zaterdag 30 juli is De Rommelschuur open van 9.00 – 12.00 uur.
Commissie De Rommelschuur

Nieuws uit Saarmund

Afgelopen week 2 berichten gekregen uit Saarmund. Het een heel verdrietig en het andere heel erg schrikken. Het eerste bericht betrof de heer Gerhard Junack. Gerhard is een contact van het eerste uur. Gerhard was bezig om de druivenwingerd in zijn tuin bij te werken en hij stond daarbij op zijn oude vertrouwde laddertje. Deze keer ging het echter niet goed. Hij is daarbij gevallen en heeft zijn bovenbeen daarbij gebroken. Daarna is hij nog een goede week in het ziekenhuis geweest en toen als gevolg van bijkomende complicaties overleden. Gerhard mocht 91 jaar worden. Wij hebben namens onze gemeente een kaart gestuurd naar zijn vrouw Erika, haar sterkte gewenst en God’s zegen voor de tijd die voor haar ligt.

Het andere bericht, binnen 1 week ontvangen, betrof Christine Kϋhn. Christine is bij velen van ons bekend als een van de voortrekkers in de contacten Saarmund – Schoonrewoerd. Christine was bezig om die heerlijke kersen, van haar hoogstamkersenboom in haar eigen tuin te plukken. Door een ongelukkige samenloop is zij van de ladder naar beneden gevallen en op haar hoofd terecht gekomen. Dit zag er dermate ernstig uit dat zij met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Berlijn is gebracht. Tot onze grote opluchting mochten we de volgende dag reeds een eerste reactie op ons appje ontvangen. Na de nodige mri’s en scans heeft men kunnen vaststellen dat er geen blijvend letsel is. Later mochten we een telefoontje ontvangen en kon ze melden dat ze inmiddels weer thuis is. Ze is bijzonder dankbaar en zoals ze het zelf uitdrukte: dat de lieve God voldoende engelen had gestuurd zodat haar hoofd niet 2cm anders terecht is gekomen. Ze is er zelf van overtuigd dat ze zeer dicht bij een fatale afloop is geweest. Ze heeft nog wel nabehandeling nodig maar ze ziet de toekomst optimistisch tegemoet.
Het is goed om zowel positieve als negatieve zaken met onze Partnergemeente te kunnen delen. De verbondenheid met elkaar wordt als zeer waardevol ervaren.

De Saarmundcommissie.

Alle nieuwsberichten